De leukste water en speel uitjes in Brabant in 2023

Met je nieuwe AquaRebel speel- en waterschoenen wil je natuurlijk op avontuur!

Zoek je naar leuke bestemmingen om met je kinderen naartoe te gaan in de provincie Brabant die te maken hebben met spelen en water, zoals zwembaden, stranden en duinen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Brabant heeft namelijk genoeg attracties voor een verfrissend dagje uit met het gezin. Van overdekte zwembaden tot aan uitgestrekte zandstranden en duinen, er is voor elk wat wils. In deze blog delen we onze topkeuzes voor watergerelateerde uitstapjes in Brabant.

Speelland Beekse Bergen, Tilburg

Speelland Beekse Bergen is een attractiepark in Tilburg, Nederland. Het park is onderdeel van de Beekse Bergen en biedt een dag vol speelplezier voor het hele gezin.

Speelland Beekse Bergen heeft verschillende attracties voor kinderen van alle leeftijden, zoals een grote speeltuin, een waterpark, een zandstrand en diverse waterattracties. Ook kunnen kinderen zich vermaken op de klimrekken, trampolines en glijbanen. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte waar zij veilig kunnen spelen.

Naast de attracties biedt het park ook verschillende eetgelegenheden, zoals een snackbar en een restaurant. Het park is geopend van april tot en met september en heeft regelmatig leuke evenementen en activiteiten voor het hele gezin.

Kortom, Speelland Beekse Bergen is een geweldige bestemming voor een dag vol plezier met het hele gezin.

Klimrijk Brabant, Veldhoven

Klimrijk Brabant is een avontuurlijk klimpark dat gelegen is in Veldhoven, Nederland. Het park is een geweldige bestemming voor iedereen die houdt van uitdaging en avontuur.

Klimrijk Brabant biedt verschillende klimroutes voor zowel beginners als gevorderden. Het park heeft een grote verscheidenheid aan klimattracties, waaronder touwbruggen, tokkelbanen, klimnetten en klimwanden. Voor de jongste bezoekers is er een speciaal kinderparcours, waar zij op een veilige manier kunnen klimmen en klauteren.

Alle activiteiten worden begeleid door ervaren en professionele instructeurs, die ervoor zorgen dat alle bezoekers veilig kunnen klimmen. Het park heeft ook verschillende eetgelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Klimrijk Brabant is geopend van maart tot en met november en is geschikt voor individuen, families, groepen en bedrijfsuitjes. Kortom, Klimrijk Brabant is een perfecte bestemming voor een dag vol avontuur en uitdaging in de buitenlucht.

Duinoord, Helvoirt

Duinoord is een gezellig en kindvriendelijk recreatiepark gelegen in Helvoirt, Nederland. Het park biedt verschillende attracties en activiteiten voor jong en oud, waaronder een speeltuin, midgetgolfbaan en een kinderboerderij.

In de speeltuin kunnen kinderen zich uitleven op de verschillende klimtoestellen, glijbanen en schommels. Daarnaast kunnen zij zich vermaken op de trampolines en in de ballenbak. De midgetgolfbaan is een leuke activiteit voor het hele gezin, waarbij je kunt genieten van een gezellig potje midgetgolfen tussen de mooie natuur.

Naast de speeltuin en midgetgolfbaan heeft Duinoord ook een kinderboerderij waar kinderen verschillende dieren kunnen bekijken en aaien, zoals geiten, schapen en konijnen.

Het park heeft verschillende eetgelegenheden, waaronder een pannenkoekenhuis en een snackbar. Duinoord is geopend van maart tot en met oktober en biedt daarnaast ook verschillende activiteiten en evenementen tijdens de schoolvakanties.

Aquabest, Best

Aquabest is een recreatiegebied gelegen in Best, Nederland en is vooral bekend om haar vele wateractiviteiten. Het gebied beschikt over een groot meer waar verschillende watersporten beoefend kunnen worden.

Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld genieten van een verfrissende duik in het heldere water van het meer, of ontspannen op het strand. Daarnaast zijn er diverse wateractiviteiten mogelijk, zoals waterskiën, wakeboarden, kanoën en waterfietsen.

Aquabest heeft ook een groot aquapark dat garant staat voor veel waterpret. Het park bestaat uit verschillende opblaasbare obstakels, zoals glijbanen, trampolines en klimtorens.

Voor de allerkleinsten is er een speciaal peuterbad waar zij veilig kunnen spelen en zwemmen. Daarnaast zijn er op het strand diverse speeltoestellen aanwezig.

Het gebied beschikt over verschillende eetgelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Aquabest is geopend van mei tot en met september en biedt daarnaast ook verschillende evenementen en feesten aan, zoals het bekende dancefestival Lakedance.

Aquamundo De Kempervennen, Westerhoven

Aquamundo De Kempervennen is een geweldig waterparadijs gelegen in het prachtige natuurgebied van de Kempervennen in Nederland. Het park biedt tal van activiteiten voor het hele gezin, zoals spannende glijbanen, een wildwaterbaan en een buitenzwembad.

Een van de hoogtepunten van Aquamundo De Kempervennen is de spectaculaire wildwaterbaan. Zowel buiten als binnen waan je je in een kolkende rivier waar je door grotten gaat en stroomversnellingen trotseert.

Voor de jongere kinderen is er een apart speelgedeelte met ondiep water en kleine glijbanen. Het park beschikt ook over diverse ontspanningsfaciliteiten, waaronder een bubbelbad, een sauna en een Turks stoombad.

Naast het waterpark zijn er nog tal van andere activiteiten te beleven op De Kempervennen, zoals indoor en outdoor speeltuinen, een trampolinepark en een klimpark. Kortom, Aquamundo De Kempervennen is een fantastische plek om een dag vol waterpret door te brengen met het hele gezin.

Zo zie je, in onze mooie provincie is er volop vertier te vinden waarbij je perfect je AquaRebel speel- en waterschoenen kunt gebruiken! Heb jij nou zelf ook nog goede tips voor zo'n toffe speellocatie? Laat het ons dan zeker weten! 

Terug naar blog