De leukste stranden in Nederland voor een zomerse daguitstap met de hele familie

De zomer staat voor de deur en wat is er fijner dan een zonnige dag aan zee doorbrengen met het hele gezin? Nederland heeft prachtige stranden om te verkennen, maar welke zijn het meest kindvriendelijk en bieden ook mogelijkheden voor een hapje en een drankje? In deze blog zetten we de vijf leukste stranden in Nederland op een rij, zodat jij zonder zorgen kunt genieten van een onvergetelijke dag aan zee.

Scheveningen – Den Haag

Scheveningen is een van de bekendste badplaatsen in Nederland en ligt op slechts een kwartiertje rijden van Den Haag. Het brede zandstrand biedt voldoende ruimte voor kinderen om te spelen en te zwemmen, terwijl jij geniet van de zon. De gezellige boulevard zit vol met restaurants, cafés en ijssalons, dus je hoeft niet ver te zoeken voor een hapje en een drankje. Op loopafstand vind je ook het SEA LIFE Scheveningen, waar je de onderwaterwereld kunt ontdekken.

Zandvoort aan Zee – Noord-Holland

Zandvoort is een populaire badplaats, gelegen op slechts 30 minuten rijden van Amsterdam. Het kilometerslange zandstrand is ideaal voor gezinnen met kinderen en er zijn veel strandpaviljoens waar je heerlijk kunt eten en drinken. In de buurt van Zandvoort aan Zee vind je ook het Circuit Zandvoort, waar je kunt genieten van spannende races en diverse evenementen.

Bergen aan Zee – Noord-Holland

Dit rustige en pittoreske strand is gelegen in het charmante dorpje Bergen aan Zee. Het strand is een stuk rustiger dan de andere stranden in deze lijst, waardoor het perfect is voor gezinnen die op zoek zijn naar een meer ontspannen dagje uit. Er zijn verschillende strandpaviljoens waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje, en het nabijgelegen Zee Aquarium is een leuke attractie voor kinderen.

Domburg – Zeeland

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en staat bekend om haar brede zandstranden en schone zwemwater. Het strand is omgeven door prachtige natuur, waardoor je hier kunt genieten van een unieke strandbeleving. Er zijn verschillende kindvriendelijke strandpaviljoens waar je heerlijk kunt eten en drinken, en op korte afstand vind je het pittoreske stadje Domburg met zijn gezellige winkeltjes en terrasjes.

Texel – Noord-Holland

Texel, het grootste Waddeneiland, heeft veel te bieden als het gaat om strandplezier. De stranden zijn breed en kindvriendelijk, en je kunt hier heerlijk zwemmen, zonnen en zandkastelen bouwen. In de verschillende badplaatsen op het eiland vind je gezellige strandpaviljoens voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten te ondernemen op Texel, zoals zeehonden spotten bij Ecomare, een bezoek aan het Juttersmuseum of een fietstocht door het prachtige duinlandschap.

Dit zijn slechts enkele van de vele prachtige stranden die Nederland te bieden heeft voor een heerlijke zomerdag met het gezin. Of je nu op zoek bent naar een levendige badplaats met tal van activiteiten en eetgelegenheden, of een rustiger strand waar je kunt genieten van de natuur en de rust, er is altijd een strand dat perfect bij jouw wensen past.

Dus pak je zwemspullen, zonnebrandcrème en vergeet natuurlijk niet je AquaRebel schoentjes en zonnebril, en geniet van een onvergetelijke zomerdag aan een van deze geweldige Nederlandse stranden. Laat je verrassen door de diversiteit van onze kustlijn en creëer onvergetelijke herinneringen met je gezin tijdens een ontspannen dagje uit aan zee.

Image by lifeforstock on Freepik

Terug naar blog