De leukste plekken om met kinderen Koningsdag te vieren in Nederland

Koningsdag, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, is een dag vol plezier, festiviteiten en natuurlijk oranje! Nederland barst van de geweldige plekken om met het hele gezin Koningsdag te vieren. In deze blogpost ontdek je de 6 leukste plekken om met kinderen Koningsdag door te brengen. Laten we beginnen!

Vondelpark,Amsterdam

Amsterdam staat bekend om zijn grootschalige Koningsdag-feesten, maar voor gezinnen is het Vondelpark dé plek om naartoe te gaan. Op Koningsdag verandert het park in een gigantische vrijmarkt, waar kinderen hun spulletjes kunnen verkopen of leuke tweedehands spullen op de kop kunnen tikken. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, zoals schminken, springkussens en live muziek. Een dag vol plezier gegarandeerd!

Malieveld, Den Haag

Het Malieveld in Den Haag is een populaire bestemming voor Koningsdag-vierders. Voor kinderen is er een speciaal kinderprogramma met activiteiten zoals ponyrijden, een draaimolen en een mini-kermis. Daarnaast zijn er talloze kraampjes met eten, drinken en oranje souvenirs. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan het nabijgelegen Binnenhof, waar je misschien wel een glimp opvangt van de Koninklijke familie!

Vrijthof, Maastricht

  Vier Koningsdag in het zuiden van Nederland op het historische Vrijthof in Maastricht. Dit plein wordt op Koningsdag omgetoverd tot een groot kinderparadijs, met allerlei spelletjes, workshops en optredens. Kinderen kunnen zich uitleven op de springkussens, meedoen aan een dansworkshop of genieten van de vele straatartiesten. En vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige Sint-Servaasbasiliek!

  Domplein, Utrecht

   Utrecht is een fantastische stad om Koningsdag te vieren. Het Domplein is het hart van de festiviteiten, met een vrijmarkt, muziek en tal van activiteiten voor kinderen. Laat je kinderen meedoen aan een van de vele spelletjes, zoals zaklopen of koekhappen, en geniet van de feestelijke sfeer. Een bezoek aan de indrukwekkende Domtoren mag natuurlijk niet ontbreken!

   Grote Markt, Groningen

    In het noorden van het land is de Grote Markt in Groningen een geweldige plek om Koningsdag te vieren. De markt biedt een speciaal kinderprogramma met activiteiten zoals schminken, knutselen en een poppenkast. Bovendien zijn er tal van eet- en drinkgelegenheden, en kunnen kinderen hun energie kwijt op de vele springkussens en klimtoestellen. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan het historischeMartinikerkhof! 

    Park Lepelenburg, Utrecht

     Naast het Domplein is Park Lepelenburg in Utrecht ook een fantastische plek om Koningsdag met kinderen te vieren. Het park wordt omgetoverd tot een levendig festivalterrein, speciaal gericht op gezinnen. Hier kunnen kinderen deelnemen aan diverse activiteiten zoals een kindervrijmarkt, traditionele Oudhollandse spelletjes en een spannende speurtocht. Daarnaast zijn er creatieve workshops, zoals schilderen en knutselen met oranje materialen.

     Nederland heeft op Koningsdag tal van leuke plekken om met kinderen te bezoeken. Of je nu kiest voor het bruisende Vondelpark in Amsterdam, het historische Vrijthof in Maastricht of het gezellige Park Lepelenburg in Utrecht, er is altijd iets te doen voor het hele gezin. Trek je oranje outfit aan, en geniet van een onvergetelijke Koningsdag!

     Image by Freepik 

     Terug naar blog